Truca: 93 343 52 00
 


Que no puguis sortir de casa, no vol dir que no puguis visitar museus,
monuments, ciutats, meravelles de la natura, presenciar concerts…

Et portem la cultura a casa!

Videos dels experts:

Mariona Milla i James Ensor#CULTURAACASA Expressionisme
Paral·lelisme pictòric entre l’obra de James Ensor, expressionista singular, i Mariona Millà, pintora expressionista contemporània. Màscares, bruixes, llum i color, en un desplegament ple d’energia!
Joan Vives - Monteverdi#CULTURAACASA Música Barroca
En Joan Vives ens explica la relació entre Monteverdi i els seus retrats, testimonis de la seva evolució musical, per recomanar-nos una de les primeres òperes mai escrites a la història de la música.
“Els#CULTURAACASA Història i Patrimoni
L’Àngel Morillas ens explica allò que sabem sobre la cultura Rapa Nui, on els Moais de l’illa de Pàsqua han estat testimonis de les èpoques més esplèndides i també terribles.
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
“3#CULTURAACASA Piano clàssic
En Roberto Barrali ens regala altre cop la màgia que sorgeix de les seves mans i el piano, interpretant-nos tres peces de Giacomo Puccini, i dedicant-nos unes paraules des d’Itàlia.
aaaaaaaaaaa
“La#CULTURAACASA Pintura i art
De la mà de la Mercè Riera entrarem a visitar la Cappella dei Magi, noble estança del Palazzo Medici Riccardi de Florència, i admirarem els seus murs, pintats per Benozzo Gozzoli.
aaaaaaaaaaa
“Patrimoni#CULTURAACASA Patrimoni i pintura
L’Àngel Morillas ens explica la importància cultural i històrica de la Serra de Tramuntana de Mallorca, patrimoni UNESCO, i la Mariona Millà ens afegeix com va influir aquest paisatge en obres pictòriques.
aaaaaaaaaaa
“Romànic#CULTURAACASA Arquitectura i art
La Mercè Riera torna a la càmera per explicar-nos la singularitat arquitectònica de Sainte-Foy de Conques (UNESCO) i detallar la preciositat de timpà escultòric que il·lustra l’escena del Judici Final.
aaaaaaaaaaa
“Cuina#CULTURAACASA Cuina italiana
L’Elisa i l’Antonello ens regalen els secrets de com fer una pizza italiana 100%. Amb mig quilet de farina en farem dues de ben grosses: d’olives i anxoves, i de tonyina i ceba. Us animeu?
aaaaaaaaaaa
Música amb Joan Vives#CULTURAACASA Musica
Aquesta vegada el nostre expert musical Joan Vives ens proposa els 6 “Concerts de Brandenburg” que es van fer entre el 23 i el 26 de març de l’any 2000 a la Sala dels Miralls del Palau de Köthen.
aaaaaaaaaaa
Pintura amb Mariona Millà#CULTURAACASA Pictòrica
La Mariona Millà ens ens reinterpreta dues obres molt significatives de Van Gogh, que va pintar a la Provença francesa: la seva habitació d’Arles i el camp de blat amb corbs. Festival de grocs!
aaaaaaaaaaa
Ciència Josep Llado#CULTURAACASA Científica
Nova classe magistral d’en Josep Lladó, el nostre científic de capçalera, que ens explica tota la física relacionada amb el motiu pel qual veiem el sol vermell quan surt i quan es pon.
aaaaaaaaaaa
art amb Mercè Riera#CULTURAACASA Artística
La Mercè Riera ens il·lustra sobre l’art dels mosaics present a Ravenna, en un repàs històric, sobre 3 edificis emblemàtics: el Mausoleu de Gal·la Placídia, l’església de San Apollinare Nuovo, i la de San Vitale.
aaaaaaaaaaa
Piano Sol#CULTURAACASA Piano sol
Roberto Barrali ens interpreta al piano tres obres de Puccini, acabant amb la mítica “Nessum Dorma” de Turandot, perquè les nostres ànimes cantin al final el “Vincerò”!
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
“Pintura#CULTURAACASA Pictòrica
La Mariona Millà ens explica des del seu estudi de treball la tècnica i la manera de fer dels impressionistes. Entre tots, sobresurt la figura de Berthe Morisot. La precisió de la seva pinzellada, admirable, donava frescor i llum als quadres que va pintar.
“Piano#CULTURAACASA Piano i cant
Roberto Barrali ens interpreta al piano dues obres que van ser escrites a Nàpols. “Mose”, de Rossini (1818). “Stabat Mater”, de Pergolesi (1736), amb les artistes Angela Gandolfo (soprano) i Antonella Di Giacinto (mezzosoprano).
“Música#CULTURAACASA Musical
El nostre espert musical Joan Vives ens fa una introducció a Beethoven i la pel·lícula/documental/concert “Eroica” del 2003, produïda per la BBC per celebrar el 200 aniversari de la composició de la simfonia n. 3.
“Maies#CULTURAACASA Històrica
Els Maies, una cultura molt evolucionada. Establerts a centreamèrica, la seva societat presenta aspectes molt avançats pel seu període històric. El nostre expert en Patrimoni UNESCO t’ho explica.
aaaaaaaaaaa
Pintura amb Mariona Millà#CULTURAACASA Pictòrica
La Mariona Millà ens explica i reintepreta l’obra “El crit” de l’expressionista danès Edvard Munch. L’anàlisi del moviment expressionista i del propi quadre es detalla amb l’ús dels colors, la composició, les figures que hi apareixen…
“Cuina#CULTURAACASA Gastronòmica
Tornen l’Elisa i l’Antonello per fer-nos una nova demostració de l’autèntica recepta de la Carbonara Romana. Atenció als ingredients, perquè només n’hi ha 4, i cap d’ells és la crema de llet!
aaaaaaaaaaa
Art amb Mercè Riera#CULTURAACASA Artística
La Mercè Riera, historiadora de l’art, ens porta cap a Roma, enguany amb la celebració del 500 aniversari de la mort de Rafael, en un repàs de la relació de l’artista amb la ciutat.
aaaaaaaaaaa
Ciència Josep Llado#CULTURAACASA Científica
En Josep Lladó, químic i el nostre científic de capçalera, ens explica en una classe magistral per què volen els avions, per entendre tota la física que fa que s’enlairin… i es mantinguin volant!
aaaaaaaaaaa
La Passió Segons Sant Mateu#CULTURAACASA Especial La Passió Segons Sant Mateu de JS Bach
En Joan Vives, el nostre expert en música clàssica, locutor i redactor a Catalunya Música, ens introdueix en una de les peces més importants de la clàssica.aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
Pasta Pizza#CULTURAACASA Pasta Pizza
L’Elisa i l’Antonello ens tornen a portar a la cuina de la seva casa a la Toscana, per ensenyar-nos la manera de fer la Pasta Pizza. Nosaltres la farem avui per dinar, i vosaltres? :) Els passos de la recepta els podeu veure al video
El mapa d’un mateix#CULTURAACASA Mapa d’un mateix
En Joan Riera, el nostre expert en música coral i cant, comparteix les seves reflexions sobre el mapa d’un mateix, que potser aquests dies de tancament tenim ocasió de pensar-hi més que entre mig de la voràgine fins ara habitual.
aaaaaaaaaaa
“Mariona#CULTURAACASA Frida Kahlo
La Mariona Millà ens explica avui com d’important és la personalitat de la Frida Kahlo, dona artista, icònica, maltractada per la vida però alhora indomable. Vegeu el retrat homenatge que li rendeix, des de l’estudi de casa seva. aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pregaria Musical#CULTURAACASA Pregària Musical
L’Àngela Gandolfo i en Roberto Barrali han volgut enviar-nos una cordial salutació i els seus millors desitjos de la manera que millor saben, amb la veu de l’Àngela i el piano d’en Roberto, en una especial pregària musical des d’Itàlia.
aaaaaaaaaaa
5 recomanacions de Joan Vives#CULTURAACASA Records de viatge amb Anna i Ainna
L’Anna i l’Ainna s’han connectat per Internet per recordar el viatge que van fer a la Toscana, amb el grup del Stage Gastronòmic de cuina amb tòfona negra. Plats deliciosos, la “caça” de la tòfona i moltes rialles.
aaaaaaaaaaa
5 recomanacions de Joan Vives#CULTURAACASA Cuina tradicional italiana
L’Elisa i l’Antonello ens obren casa seva a la Toscana, per ensenyar-nos com es cuina a diari, la recepta de Pasta al Tonno (Pasta amb tonyina). Prepareu els ingredients! Oli, all, olives negres, tonyina, tàperes, vi blanc, pa ratllat, spaghetti.
aaaaaaaaaaa
“Història#CULTURAACASA Històrica
L’Àngel Morillas ens explica la història d’amor entre Salomó i la Reina de Saba, de nom Makeda. Des del Yemen fins a Israel, amb més de 2.000 km travessant el desert, la Reina i el seu seguici van arribar a la cort de Salomó, i entre els dos líders hi va haver un intercanvi de coneixements… i alguna cosa més!
Ciencia Josep Llado#CULTURAACASA Científica
En Josep Lladó, químic i el nostre científic de capçalera, ens explica com passen el seu particular confinament els protons del CERN, l’accelerador de partícules europeu que travessa en la seva enorme circumferència els territoris de França i Suïssa, i que part d’ell passa sota el llac de Ginebra.
aaaaaaaaaaa
Pintura Mariona Millà#CULTURAACASA Pictòrica
La nostra experta pintora Mariona Millà ens explica avui al #culturaacasa l’obra de Picasso “Retrat de Dora Maar”, i ens proposa quatre vídeos més sobre aquest universal artista, que podeu trobar a la descripció del video.
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
5 recomanacions d'Angel Morillas#CULTURAACASA Patrimoni
L’Àngel Morillas ens porta una càpsula cafetera per explicar-nos els orígens etíops d’aquesta deliciosa i gairebé màgica beguda.
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
5 recomanacions de Joan Vives#CULTURAACASA Musical
En Joan Vives, el nostre expert en música clàssica, locutor i redactor a Catalunya Música, ens recomana 5 concerts i demostracions, lligades a compositors emblemàtics de les rutes musicals per Europa: Johann Sebastian Bach, Giuseppe Verdi i Ludwig Van Beethoven.
aaaaaaaaaaa

Art:

Louvre
British Museum
Thyssen
Sagrada Familia

aaaaaaaaaaa

Picasso
Ghibli
Rafael

aaaaaaaaaaa

Història i Patrimoni:

Everest
Yellowstone
Victoria
lofoten

aaaaaaaaaaa

Concerts:

Filarmonica Berlín
Filharmonica Viena
La-Traviata

aaaaaaaaaaa

Lectura:

biblioteca unesco
llibre-bach
en-la-patagonia
naturaleza-del-silencio
Utilitzem cookies per garantir que tingui la millor experiència al nostre lloc web.
Més informació